ua en ru

КМДА встановила тарифи на ритуальні послуги (документ)

У Києві встановлені тарифи на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг. Відповідне розпорядження підписане головою КМДА Олександром Поповим та зареєстроване у головному управлінні юстиції у місті Києві.

У Києві встановлені тарифи на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг. Відповідне розпорядження підписане головою КМДА Олександром Поповим та зареєстроване у головному управлінні юстиції у місті Києві, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, тарифи встановлені на послуги, які надають ритуальна служба спеціалізоване комунальне підприємство "Київський крематорій", "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування", ТОВ "Всеукраїнське ритуальне агентство "Реквієм", КП "Державний історико-меморіальний Лук'янівський заповідник" та деякі фізичні особи-підприємці. Зокрема, серед них: ФОП Левицький, Малиновський, Попроцька та Ващенко.

Зазначимо, що пільги на оплату за ритуальні послуги та допомога на поховання надаються відповідно до чинного законодавства України.

Нагадаємо, депутати Київради затвердили перелік ритуальних послуг в столиці в жовтні 2011 р. У зазначений перелік увійшли послуги, які надаються з моменту смерті людини до поховання труни з тілом в могилу або урни з прахом в колумбарну нішу, також благоустрій та утримання місць поховання відповідно з традиціями, що не суперечать законодавству.

Варто також відзначити, що рік тому, в травні 2011 р. Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в м. Києві повідомляло, що в 2010 р. виявило в роботі п'яти столичних підприємств, що надають ритуальні послуги, порушення у фінансовій сфері на суму 45, 44 млн грн, з яких 4,1 млн грн - це порушення, що призвели до збитків фінансових ресурсів.