ua en ru

Київрада затвердила перелік ритуальних послуг

Депутати Київради затвердили перелік ритуальних послуг у столиці, запропонований начальником Управління ритуальних послуг Борисом Фроловим. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

До зазначеного переліку увійшли послуги, які надаються з моменту смерті людини до поховання труни з тілом у могилу або урни з прахом в колумбарну нішу. Також благоустрій та утримання місць поховання відповідно до традицій, що не суперечать законодавству.
"Відсутність в Києві переліку ритуальних послуг, який давно затверджений у більшості міст України, не давала можливості ритуальним службам столиці пропонувати відповідні послуги в повній мірі. До сьогоднішнього дня вони обмежувалися тільки мінімальним необхідним переліком", - сказав Фролов.
Затвердження такого переліку дозволить ритуальним службам міста встановити відповідні ціни на весь перелік ритуальних послуг. А також, відповідно до вимог законодавства, у місці, де проводиться оформлення замовлення на організацію та проведення поховання, надати замовнику наочну інформацію про перелік послуг із зазначенням їх вартості.
"Відтепер ритуальні служби увійдуть в законодавче поле та надавати всі види ритуальних послуг населенню. Кияни зможуть орієнтуватися в змісті і цінах на пропоновані послуги, а також вибирати з переліку ті послуги, які їм необхідні і підходять по ціновій політиці",- сказав Фролов.