ua en ru

У Києві з 1 лютого проїзд у транспорті подорожчає до 3 грн

У Києві з 1 лютого 2014 року буде піднята ціна разового проїзду у всіх видах громадського транспорту до 3 грн, однак вартість проїзних залишиться на колишньому рівні. Про це заявив в ході сьогоднішнього засідання ради директорів столичних промислових підприємств глава київської міської адміністрації Олександр Попов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

У Києві з 1 лютого 2014 року буде піднята ціна разового проїзду у всіх видах громадського транспорту до 3 грн, однак вартість проїзних залишиться на колишньому рівні. Про це заявив в ході сьогоднішнього засідання ради директорів столичних промислових підприємств глава київської міської адміністрації (КМДА) Олександр Попов (на фото), повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"З початку року, швидше за все з 1 лютого, ми можемо не встигнути на 1 січня, хоча це і дуже важливо було б, упровадити одну єдину зміну - підвищити разовий проїзд в громадському транспорті, але зберегти вартість проїзного квитка, який, наприклад, житель Києва купує на 1 місяць, на квартал, на рік. Тобто для тих, хто використовує проїзний квиток, куплений на певний час, ніяких змін в оплаті не буде, а той, хто разовий квиток купуватиме, тут проїзд збільшиться (подорожчає). Ми порахували... це буде приблизно 3 грн на всі види транспорту - метро, автобус, тролейбус", - сказав Попов.

За словами Попова, столична влада має намір ввести таке подорожчання через складну ситуації в КП "Київпастранс", адже "ми вже вийшли на рівень дотації цього підприємства просто як на непристойний, тому що потрібно ... десь 600 млн грн, щоб збалансувати там всі недоотримані доходи у зв'язку з низьким, таким, що не відповідає собівартості тарифом на проїзд. Тому цей підхід не вирішить на 100% питання доходів і прибутковості цього підприємства, але значно поліпшить ситуацію".

Крім того, голова КМДА повідомив, що в середині наступного року планується оснащення всього громадського транспорту столиці устаткуванням, яке дозволяє прочитувати інформацію з пластикового проїзного квитка. "Весь громадський транспорт має бути обладнаний пристосуваннями, які прочитують з електронного квитка ті суми, які будуть визначені як плата за проїзд. Тому ми введення цього етапу плануємо перенести приблизно на середину 2014 року".

Раніше повідомлялося, що КМДА планує підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті до 3 грн. Текст відповідного проекту розпорядження "Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 листопада 2009 року № 1277 "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху" оприлюднено на сайті КМДА.

Раніше КМДА підтвердила, що із введенням з 1 січня 2014 р. єдиного квитка на громадський транспорт ціна проїзду зміниться.

При цьому директор КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко заявляв, що в Києві вартість проїзду в метро становитиме від 3 до 3,5 грн.