ua en ru

КМДА вирішила профінансувати 11 наукових розробок НАНУ

Київська міська державна адміністрація (КМДА) вирішила профінансувати 11 наукових винаходів і розробок Національної академії наук (НАН) України, які будуть використовуватися в міському господарстві столиці.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) вирішила профінансувати 11 наукових винаходів і розробок Національної академії наук (НАН) України, які будуть використовуватися в міському господарстві столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради щодо налагодження співпраці структурних підрозділів КМДА з науковими установами НАН України, передає прес-служба Кличка.

Зокрема, перед початком наради мер оглянув виставку-презентацію наукових проектів установ НАНУ, готових до впровадження в міському господарстві.

Загалом на виставці було представлено 230 розробок, 11 з яких є пріоритетними для столичної влади і, після проходження відповідних процедур, отримають бюджетне фінансування на 2015 рік.

При цьому деякі з представлених розробок вже активно використовуються. Так, Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Г. Кавецького НАНУ презентував препарат на основі нанотехнологій для швидкого загоєння ран. Відзначається, що партію медпрепарату вже передали в столичний військовий госпіталь.

"Київська міська адміністрація готова тісно співпрацювати з НАНУ, щоб досягнення, відкриття та винаходи наших вчених були дійсно потрібні країні. А значить - застосовувалися і сприяли поліпшенню життя і добробуту киян і розвитку нашої столиці", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, за даними прес-служби КМДА, столична влада створюють Фонд розвитку Києва для залучення іноземних інвестицій.