ua en ru

КМДА розробила проект цільової програми з технічного захисту інформації на 2012-2014 рр

Київська міська державна адміністрація розробила проект міської цільової програми з технічного захисту інформації у столиці на 2012-2014 роки. Вона покликана створити надійну систему захисту інформаційних ресурсів територіальної громади міста, забезпечити їхню цілісність, конфіденційність і доступність, повідомляє прес-служба КМДА.
Названа програма має захистити інформацію з обмеженим доступом або з комерційною таємницею, щоб не допустити нанесення матеріального чи морального збитку фізичним та юридичним особам. Крім того, із реалізацією відповідних заходів буде створена ефективна система протидії іноземним технічним розвідкам і зловмисникам.
Фахівці пропонують модернізувати систему захисту міських інформаційних ресурсів, зокрема, при підключенні органів виконавчої влади до глобальної всесвітньої комп'ютерної мережі Інтернет, при створенні програмно-технічних комплексів, інформаційно-телекомунікаційних систем та баз даних, у яких обробляється конфіденційна державна інформація. Забезпечуватиметься й антивірусний захист.
Працівники, які безпосередньо відповідають за захист інформаційних ресурсів, пройдуть належні навчання та отримають сертифікати встановленого зразка. Наразі проект названої програми представлено на розгляд сесії Київради.