ua en ru

КМДА розірвала договір на закупівлю камер для вимірювання температури

КМДА розірвала договір на закупівлю камер для вимірювання температури Ілюстративне фото (flickr)

Державна аудиторська служба виявила порушення при проведенні закупівлі

Київська міська державна адміністрація розірвала договір на закупівлю 400 камер з функцією вимірювання температури та розпізнавання облич за 64,9 млн грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу порталу публічних закупівель Prozorro у Facebook.

Зазначається, що підпорядковане КМДА комунальне підприємство "Інформатика" провело закупівлю камер без тендеру, у рамках боротьби з COVID-19. Однак, такі камери не підпадають під перелік товарів протиепідемічного характеру, визначеного Кабінетом міністрів.

"Законність укладання цього договору перевірила Державна аудиторська служба України - і підтвердила порушення. І невдовзі на сторінці тендеру в Prozorro з’явилася інформація про розірвання договору. Оплат по цьому договору ще не було, тому всі кошти вдалося зберегти", - йдеться у повідомленні.

Вартість камер, які планував закупити Київ - майже 65 млн гривень, що дорівнює 7% від усіх витрат України на закупівлі проти COVID-19 за 2 тижні, зазначили у Prozorro.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що КМДА планує закупити 400 відеокамер марки Hikvision з функцією термального скринінгу та розпізнавання облич. Камери повинні бути встановити до 25 квітня.

Станом на 12:00 8 квітня, у Києві зареєстровано 294 випадки зараження коронавірусом. За добу число хворих зросло на 15 осіб. Загалом в Україні коронавірусом інфікувалися 1668 громадян. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.