ua en ru

У КМДА розповіли, чи доведеться киянам міняти прописку через перейменування вулиць

У КМДА розповіли, чи доведеться киянам міняти прописку через перейменування вулиць Фото: ЦНАП в Києві (РБК-Україна)

Перейменування вулиць не потребує внесення змін до документів за місцем реєстрації. При цьому перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта або інших процедур в ЦНАП.

Про це повідомляє РБК-України з посиланням на прес-службу КМДА.

"Підкреслю - перейменування (вулиць - ред.) не створює ніяких побутових проблем, ніхто не повинен відразу бігти в ЦНАП, щоб зробити відмітку про нову адресу. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотографій, зміни прізвища і т. д., тобто коли у людини виникає потреба", - заявив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Крім того, документи, що засвідчують право власності на нерухомість, залишаються чинними у разі зміни назви вулиці, на якій вони розташовані. Такі документи змінюють тільки при необхідності. Наприклад, для купівлі-продажу або дарування нерухомості.

"Таким чином, якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, в документах, які будуть оформлятися на нову особу, вже вкажуть нову назву. На вартості послуг нотаріуса це не вплине", - зазначив Лелюк.

Водночас юридичні особи повинні вносити відповідні зміни до установчих документів. Згідно з чинним законодавством, перейменування вулиці для юрособи є зміною місцезнаходження.

"Це передбачає необхідність внесення відповідних змін до установчих документів, змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб, повідомлення банківських установ та контрагентів про зміну реквізитів у діючих договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо", - йдеться у повідомленні.