ua en ru

КМДА проінспектувала понад 2 тис. захисних споруд столиці

КМДА проінспектувала понад 2 тис. захисних споруд столиці Фото: КМДА

Крім того, приведена в готовність система оповіщення міста

Керівництвом Києва від початку року було проінспектовано 2308 захисних споруд міста. Про це сьогодні під час круглого столу "Катастрофи: готовність країни та населення прийняти виклик" заявив начальник управління надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації (КМДА) Роман Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день керівництвом міста була проведена повна інспекційна перевірка усіх захисних споруд, об'єктів подвійного використання, які можуть використовуватись як захисні споруди. Сьогодні ми говоримо про те, що фонд цивільного захисту, фонд захисних споруд складається з 2308 найпростіших укриттів у 189 підземних переходах, більше 200 паркінгів у нас, 47 станцій метрополітену - це об'єкти, які складають фонд захисних споруд", - сказав Ткачук.

Крім того, за його словами, перевірена і проведена у готовність система оповіщення міста, яка може приводитись у дію у випадку виникнення надзвичайних ситуацій чи загроз їхнього виникнення.

"Ми поглянули з початку року на плани реагування і плани взаємодії між різними підрозділами ДСНС, нашими комунальним аварійними службами",- зазначив Ткачук.

Нагадаємо, на в'їздах до Києва встановлено 8 блокпостів.