ua en ru

КМДА закликає мешканців Оболоні в ніч на 10 жовтня не вживати в їжу водопровідну воду

Київська міська державна адміністрація (КМДА) закликає мешканців Оболонського району в ніч на 10 жовтня не вживати в їжу водопровідну воду у зв'язку з проведенням санітарно-технічних заходів.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) закликає мешканців Оболонського району в ніч на 10 жовтня не вживати в їжу водопровідну воду у зв'язку з проведенням санітарно-технічних заходів. Про це повідомили у ПАТ "АК "Київводоканал", передає прес-служба КМДА.

"Згідно графіку щорічних санітарно-технічних заходів для покращення якості питної води на міських мережах холодного водопостачання з 9 жовтня 23:30 до 10 жовтня 4:00 в Оболонському районі буде здійснено промивання зовнішніх водопровідних мереж та водопровідних вводів. У зону робіт "Київводоканалу" потраплять вулиці: Озерна, Північна, Прирічна, Зої Гайдай, Героїв Дніпра, частково - Богатирська, вул. Героїв Сталінграду та Оболонський проспект", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в години проведення прочищення не рекомендується використовувати воду для пиття і приготування їжі без попереднього кип'ятіння, оскільки вода тимчасово може мати підвищену кольоровість і каламутність.

"Питною водою слід користуватися після 04:00 ранку 10 жовтня. Після завершення промивання перед використанням води необхідно злити її з кранів протягом 15 хвилин до повного освітлення", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, підкреслюється, що на період проведення зазначених робіт буде спостерігатися незначне зниження тиску, що може призвести до тимчасової відсутності води на верхніх поверхах багатоповерхових будинків.

Нагадаємо, за даними КМДА за травень 2014 року, водопровідна вода в Києві відповідає нормам, а в бюветах бувають порушення.