ua en ru

КМДА прийняла рішення про початок опалювального сезону з 15 жовтня

КМДА прийняла рішення про початок опалювального сезону з 15 жовтня Фото: Петро Пантелеєв (kyivcity.gov.ua)

Підключення будинків до теплопостачання відбуватиметься упродовж двох тижнів

Київська міська держадміністрація (КМДА) прийняла рішення про початок опалювального сезону з 15 жовтня. Про це сьогодні на прес-брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буквально з учорашнього вечора ми розпочали роботи з розблокування нашої теплоенергетики. Ми в технологічному процесі відновлення. Також вчора було прийнято рішення про початок опалювального сезону в Києві з 15 жовтня", - повідомив він.

За словами Пантелеєва, уже мобілізовані всі необхідні технічні засоби для запуску теплопостачання.

"Приблизно за два тижні ми запустимо тепло", - зазначив він.

Як зазначив т.в.о. директора комунального підприємства "Київтеплоенерго" В’ячеслав Бінд, на ТЕЦ-6 у Києві уже запущено 21 котельню.

"21 котельня вже працює прогріває систему", - сказав він.

Бінд наголосив, що початок теплопостачання залежатиме від середньодобового температурного режиму.

Як зазначив Пантелеєв, в першу чергу запускатиметься тепло у будівлі бюджетної сфери, тобто, садочки, лікарні та освітні заклади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" і КП "Київтеплоенерго" підписали договір на постачання газу. "Київтеплоенерго" буде отримувати газ на пільгових умовах, визначених урядом для виробників тепла, які забезпечують тепловою енергією населення та інших захищених споживачів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що підключення житлових будинків до опалення у Києві починатимуть з огляду на температуру повітря. Опалення в житлових будинках включатимуть із урахуванням температури повітря, яка має опуститися до позначки +8 градусів або нижче і триматися на такому рівні щонайменше протягом трьох днів.