ua en ru

КМДА планує ввести в експлуатацію 95 вагонів метро вартістю 680 млн грн у 2013-2014 рр

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує ввести в експлуатацію 95 вагонів метро вартістю 680 млн грн у 2013-2014 рр. Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає прес-служба КМДА

У поточному році було розпочато реалізацію проекту комплексної модернізації вагонів метрополітену за рахунок коштів у рамках цільових зелених інвестицій (за Кіотським протоколом).

"Відповідно до цього проекту ми плануємо отримати 95 сучасних вагонів, які в подальшому планується експлуатувати на Святошинсько-Броварській лінії", - зауважив Анатолій Голубченко.

Він додав, що в середині грудня генеральний виконавець робіт - ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" вже отримав аванс у розмірі 300 млн. грн. Ще 380 млн грн надійдуть на рахунки підприємства найближчими днями.

Відповідно до календарного плану виконання робіт, до липня 2013 року передбачено завершити поставку обладнання та устаткування для дослідного потягу (5 вагонів), зокрема і японського виробництва. До вересня 2013 року заплановано виготовити дослідний потяг та відправити його для проведення дослідних випробувань, а до кінця наступного року планується модернізувати ще 15 вагонів.

Читайте також: На заміну зношених ескалаторів київського метрополітену буде виділено 200 млн грн, - Попов