ua en ru

КМДА планує підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті до 3 грн

КМДА планує підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті до 3 грн. Текст відповідного проекту розпорядження "Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 листопада 2009 р. № 1277 "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху" оприлюднений на сайті КМДА.

Київська міська депржавна адміністрація (КМДА) планує підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті до 3 грн. Текст відповідного проекту розпорядження "Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 листопада 2009 р. № 1277 "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху" оприлюднений на сайті КМДА.

Зокрема, до 3 грн планується підняти вартість однієї поїздки в метро, міській електричці, трамваї, тролейбусі, автобусі та фунікулері.

Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови Київської міської державної адміністрації Михайла Костюка.

Раніше КМДА підтвердила, що із введенням з 1 січня 2014 р. єдиного квитка на громадський транспорт ціна проїзду зміниться. "У нас з 1 січня 2014 р. буде єдиний квиток. Що стосується ціни, то ми хочемо запропонувати, що це буде залежати від того, коли куплено квиток. В один день - одна ціна, в іншій - інша. ...Для людей, працюючих у бюджетній сфері будемо робити так, щоб вони не відчули підвищення", - зазначив голова КМДА Олександр Попов.

При цьому директор КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко зазначив, що у Києві вартість проїзду в метро становитиме від 3 до 3,5 грн. "Якби ми отримали 3,03 грн з кожного пасажира, метрополітен не був би збитковий. Метрополітен би нарахував амортизацію, яка необхідна для відновлення його зношених засобів за рік - 240 млн грн", - зазначив Федоренко.

Наразі "Київський метрополітен" подав відповідні пропозиції до столичної мерії. Так, середня вартість поїздки становитиме 3,50 грн. При цьому ті, кто користуватиметься метро регулярно, сплачуватимуть 3 грн.