ua en ru

КМДА планує отримати від уряду 400 млн грн на фінансування будівництва метро на Троєщину на першому етапі

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує отримати від уряду 400 млн грн на фінансування будівництва метро на Троєщину на першому етапі. Про це сьогодні повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми будемо фінансувати за рахунок бюджетних коштів, а поступово, я думаю, що до осені, ми підпишемо інвестиційний договір, і це вже буде за залучені кошти. На першому етапі необхідно буде близько 400 млн грн. У нас є розуміння, що ми будемо рухатися у цьому напрямку. Зараз ведуться остаточні перемовини з Кабінетом міністрів, і будемо починати роботи", - зазначив Крамаренко.

За його словами, кошти мають бути виділені відповідною постановою уряду.

"Зараз це питання буде вирішено постановою Кабінету міністрів. Ми з вами побачимо конкретний документ, в якому буде конкретна сума... Зараз (з місцевого бюджету) ми профінансували проектування - 15 млн грн у нас є в бюджеті метро на Троєщину", - повідомив Крамаренко.

Він також додав, що приблизно до Дня Києві техніку, яка працює на будівництві метро "Теремки", перекинуть для початку будівництва метро на Троєщину.

Читайте також: КМДА потрібні держгарантії для підписання інвестугоди з "Внєшекономбанком" для будівництва метро на Троєщину