ua en ru

КМДА потрібні держгарантії для підписання інвестугоди з "Внєшекономбанком" для будівництва метро на Троєщину

Київська міська державна адміністрація (КМДА) намагається отримати від уряду державні гарантії для підписання інвестиційної угоди з російським "Внєшекономбанком" для будівництва метро на Троєщину. Про це сьогодні повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас сьогодні вже розроблена економічна модель, як ми і обіцяли. І зараз, в принципі, ми шукаємо фінансування, шукаємо кінцевого партнера, який може профінансувати. Враховуючи те, що інвестиційний проект, сама угода ще не підписана, в нас є пропозиція від "Веб-Капіталу" і "Зовнішекономбанку" Росії. Є пропозиція щодо фінансування. Там необхідна державна гарантія. Якщо ми її отримаємо, то будемо працювати з цими інвесторами. Якщо ні, то доки угода не підписана, ніхто нам не заважає шукати кращі умови фінансування", - зазначив Кроамаренко.

Він, зокрема, додав, що кошти можуть бути віділені з 50 млрд грн, які заплановані в інвестиційній програмі.

"Є певні умови для отримання гарантії. Ми знаємо, що прийнята програма інвестування. В цьому році вона складає 50 млрд грн. І, в принципі, ми намагаємось отримати державну гарантію з тих 50 млрд грн для будівництва метро на Троєщину", - додав Крамаренко.

Нагадаємо, загалом будівництво метро на Троєщину обійдеться в суму від 12 до 16 млрд грн.

Читайте також: Будівництво метро на Троєщину в Києві: підготовчі роботи розпочнуться до 25 травня