ua en ru

КМДА планує підняти зарплату працівникам комунальних підприємств

Київська влада найближчим часом має намір підняти заробітну рплату працівникам столичних комунальних підприємств, не підвищуючи тарифи на комунальні послуги. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"У тариф на комунальні послуги закладена та мінімальна зарплата, яка була в 2010 р.і дійсно, вона не переглядалась. Тарифи переглядатися не будуть. Чи буде підвищення зарплати працівникам комунальної сфери? Так, воно буде", - зазначив Мазурчак.

За його словами, таке підвищення буде зроблено за рахунок оптимізації самих структур комунальних підприємств.
"Там ті люди, які в апараті не потрібні і неефективні, будуть звільнятися, і їхня зарплата буде перерозподілятися тим, хто працює", - пояснив Мазурчак.

Другим джерелом необхідних коштів для підвищення зарплати, за словами Мазурчака, стане економія грошей за рахунок реалізації енергозберігаючих заходів.

Крім того, Мазурчак зазначив, що КМДА за минулі півтора року придбала більше 100 одиниць техніки, яка використовується ЖЕКами, що дозволяє вже зараз, і надалі скорочувати кількість працюючих на ній, що також дозволяє заощадити.

"Тобто, за рахунок таких організаційних заходів будуть оптимізовані витрати, і ці кошти підуть на збільшення зарплат працівникам комунальної сфери", - пояснив Мазурчак.

Нагадаємо, 23 березня під час години уряду в парламенті перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський заявив, що уряд розглядає можливість перегляду тарифів на електроенергію в Україні.