ua en ru

КМДА планує до 10 травня 2012 р. видати "картки киянина" 4 тис. пільговиків

Київська міська державна адміністрація (КМДА) до кінця поточного тижня видасть близько 100 "карток киянина", а до 10 травня - ще 4 тис. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, передає кореспондент РБК- Україна.

"Цього тижня ми випустимо першу категорію карток і видамо їх 100 особам, якими вони зможуть користуватися в метрополітені. Потім, протягом двох тижнів буде доопрацьовано все програмне забезпечення і враховані ті помилки, які можливо виникнуть. І за 2 тижні, приблизно з 20 квітня, ми почнемо видавати картки ще однієї категорії громадян, це близько 4 тис. осіб ", - сказав Крамаренко.

За словами Крамаренко, до кінця поточного року влада видадасть картки всім 600 тис. пільговиків в Києві. На першому етапі користування картками їх можна буде використовувати тільки в метро і швидкісному трамваї, а вже з 1 січня 2013 р. у тролейбусах і швидкісний електричці.

Також із травня місяця картками можна буде користуватися в 112 міських аптеках, за якими власнику картки буде надаватися знижка на ліки в розмірі від 20 до 29%.

Як повідомлялося раніше, в Києві почали видавати "картки киянина" з 1 квітня 2012 р.