ua en ru

КМДА: Перша фаза проекту Bionic Hill буде реалізована за 3 роки

Першу фазу Bionic Hill реалізують уже через 3 роки. Про це в розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

На площі 147 га буде зведено інноваційний комплекс для інтелектуальної праці і комфортного життя його мешканців. Там розмістяться бізнес-інкубатори, університет, готелі, спорткомплекс, торговельно-розважальний центр, житлові будинки, школа і дитячі садки, приміщення для українських і зарубіжних компаній, що працюють у сфері ІТ-технологій, венчурні фонди і відділення банків.

"Два тижні тому ми підписали Меморандуми про співпрацю з представниками тринадцяти венчурних фондів, які працюють у Кремнієвій долині в Каліфорнії. До речі, інвестори були приємно вражені високим рівнем підготовки київських ІТ-фахівців. Нині обіг ІТ-підприємств, які працюють у Києві, складає 1,5 млрд дол. США, а річне зростання становить 30%. Маємо великі перспективи", - сказав Попов.

За словами очільника КМДА, це буде великий проект муніципального, державного і приватного партнерства. Київ, зокрема, інвестуватиме в інфраструктуру. Передусім, ідеться про будівництво доріг. Згідно з технічно-економічним обґрунтуванням, лише з бюджету розвитку столиці надійде 80 млн дол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший етап будівництва інноваційного парку Bionic Hill планується почати восени 2012 р.