ua en ru

КМДА визначилася із методами стабілізації фінансування життєдіяльності Києва в 2013 р., - Попов

Київська міська державна адміністрація (КМДА) визначилася із методами стабілізації фінансування життєдіяльності міста в 2013 р. попри бюджетні проблеми. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, передає прес-служба КМДА.

"Найголовніше, що місто продовжує розвиватися. Так було в 2012 році, і, навіть попри брак фінансування, так буде і в наступному, 2013 році. Запевняю всіх киян, а передусім представників бюджетної сфери, що причин турбуватися немає. Міська влада визначилася, як забезпечити стабільне фінансування усіх ключових напрямків життєдіяльності міста в умовах бюджетної скрути", - сказав Попов.

"Враховуючи ситуацію з бюджетом та загальну економічну ситуацію в країні, я думаю, що і 2013 рік буде для нас не дуже легким. Але я впевнена, що Київ зможе прожити його гідно за умови злагодженої та конструктивної співпраці всіх органів влади та мешканців міста", - зазначила під час апаратної наради секретар Київради Галина Герега.

"Щодо наступного 2013 року - у нас великі плани, ми вступаємо в новий етап співпраці з представниками бізнесу, які мають намір інвестувати в розвиток нашої економіки. Буде дуже багато нових проектів, завдяки яким ми збільшуватимемо кількість робочих місць, підніматимемо рівень заробітних плат та соціального захисту", - наголосив Олександр Попов.

Серед ключових завдань Києва на наступний рік, за словами голови КМДА, залишаються: розвиток та оновлення транспортної системи; збереження усіх соціальних програм, зокрема, муніципальних надбавок лікарям, вчителям та працівникам комунального господарства, а також адресної допомоги малозахищеним киянам; будівництво соціального житла; залучення інвестицій та запровадження сучасних інноваційних технологій; запровадження європейських стандартів якості в освіті, медицині та культурі; зменшення бюрократії та боротьба з корупцією. Окремий акцент Попов зробив на розвитку хоспісної та паліативної допомоги.

Читайте також: Скоригований бюджет Києва на 2013 р. може бути прийнятий в цьому році, - голова бюджетної комісії