ua en ru

КМДА: Загальний обсяг інвестицій проекту термомодернізації житлових будинків Києва складає 1,46 млрд грн

Загальний обсяг інвестицій проекту комплексної термомодернізації житлових будинків Києва складає 1,46 млрд. грн. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Так, комплексна реконструкція системи теплопостачання будинків, що увійшли до проекту, житлового масиву "Виноградар" коштуватиме 940 млн грн, будинків житлового масиву "Мінський" - 420 млн грн, будинків житлового масиву "Теремки" - 90 млн грн. У разі зацікавленості інвесторів планується, що проект буде реалізовано протягом 2012-2014 рр.

Першими інвестиційними проектами комплексної реконструкції системи теплопостачання та термосанації житлових будинків, що будуть запропоновані інвесторам, визначено 433 багатоквартирні будинки та 55 будинків комунальної власності - школи, дитячі садочки та лікарні - житлових масивів "Виноградар", "Мінський" та "Теремки". Термомодернізація житлового фонду та впровадження енергоощадливих технологій визначено пріоритетом ініціативи "Ощадлива енергетика" Стратегії розвитку Києва до 2025 р.

Так, інвестиційним проектом передбачено проведення реконструкції котелень, термосанації будівель, а саме: утеплення стін, заміна вікон; та встановлення індивідуальних теплових пунктів. А також здійснення реконструкції теплових мереж, зокрема, ліквідація центральних теплових пунктів та заміна труб на попередньо-ізольовані.

"Термосанація будівель та ліквідація центральних теплових пунктів дозволить зменшити втрати теплової енергії в мережах і при споживанні на 40-45%. Саме ця значна економія теплової енергії визначає економічну привабливість модернізації для інвесторів, адже тарифи для населення залишаться незмінними. Окрім економічного ефекту, ми отримаємо значний екологічний ефект - зменшення викидів CO2 на 118 тис. т у рік", - зазначив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, стратегією розвитку Києва до 2025 р. передбачена реалізація ініціативи "Ощадлива енергетика" - комплексу заходів з модернізації енергоспоживання житлового господарства, енергогенеруючих та розподільчих потужностей, впровадження відновлювальних та альтернативних технологій тощо.