ua en ru

У КМДА назвали обсяги нестачі паркувальних місць у Києві

У КМДА назвали обсяги нестачі паркувальних місць у Києві Фото: будівля КМДА (РБК-Україна)

У столиці на сьогодні є тільки 6 тис. паркомісць при щоденній наявності 1,6 млн авто

У Києві на сьогодні є близько 6 тис. паркувальних місць при щоденній наявності близько 1,6 млн транспортних засобів. Про це на прес-конференції заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Сергій Симонов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент, якщо брати денне паркування, то 6 тис. паркомісць у нас є, а транспорту зареєстровано в Києві 600 тис. (одиниць, - ред.) і щодня транзитом заїжджає до Києва ще 1 млн. Тобто на 1,6 млн одиниць транспорту 6 тис. паркомісць - це дуже мало ", - зазначив Симонов.

За його словами, вирішення проблеми паркування є одним із завдань новоствореного Центру організації дорожнього руху. Представник КМДА зазначив, що серед необхідних заходів - зменшення кількості транзитного транспорту в центрі Києва і створення перехоплюючих паркінгів, зокрема для вантажного транспорту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві через спеку обмежать рух великовантажного транспорту.

"З 10:00 до 22:00 у зв'язку з підвищенням температури повітря до +28 вводиться обмеження руху на вулично-дорожній мережі Києва для великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонн і навантаженням на вісь більше 7 тонн", - йдеться в повідомленні КМДА.