ua en ru

КМДА направить понадпланові бюджетні кошти на закупівлю техніки для шкіл та підготовку до зими

На сесії Київради завтра, 23 жовтня 2013 р., планується внести зміни в бюджет р. Києва на 2013 р., направивши виручені понад плану гроші на вирішення найбільш актуальних проблем міста, а також перерозподіливши кошти за підсумками фактичного виконання бюджету за дев'ять місяців.

Зокрема, проектом рішення про внесення змін до бюджету пропонується збільшити фінансування програми економічного і соціального розвитку на 70 млн грн за рахунок перевиконання плану по єдиному податку. Крім того, з 20 млн грн, що надійшли у вигляді надпланових показників від об'єктів зовнішньої реклами, 13 млн грн планується направити на підготовку вулично-дорожньої мережі до роботи в осінньо-зимовий період. Решта грошей піде на підтримку комунальних підприємств, що виконують ці роботи, зокрема, на зарплати дорожникам.

За рахунок залишків коштів за минулий рік видатки спеціального фонду планується збільшити на 2,6 млн грн. Ці кошти також будуть спрямовані на підтримку бюджетників і комунальників.

За рахунок економії коштів вдалося також виділити додатково 800 тис. грн на закупівлю комп'ютерної та іншої техніки для шкіл та інших закладів системи освіти.

Як повідомлялося, наступна сесія Київради відбудеться у середу, 23 жовтня. За традицією представники опозиційних політичних сил готуються блокувати роботу столичного органу місцевого самоврядування.