ua en ru

КМДА має намір виділяти земельні ділянки іноземним інвесторам через комунальні підприємства, - Попов

Питання надання земділянок іноземним інвесторам у Києві буде вирішуватися шляхом виділення землі для київських комунальних підприємств (КП), які будуть співпрацювати з цими інвесторами. Про це на першому київському інвестиційному форумі заявив глава Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Деякі проекти, які сьогодні звучали, давали відповідь на питання, як ми бачимо вирішення проблем виділення землі, та участі міста зі своїм капіталом (землею) в їх подальшій реалізації. Наприклад, це парковки, тобто ми виділили землі на наші комунальні підприємства - і вони (КП) будуть співучасниками цього бізнес-проекту, партнером, який прийде", - сказав Попов. За його словами, за таким самим шляхом буде вирішуватися питання і в інших інвестпроектах, де бізнес зацікавлений в такому варіанті співпраці.

У той же час Попов заявив, що "в Києві ринок землі повинен існувати, і бізнес повинен мати право набувати землю для своїх проектів".

Тому, зазначив Попов, КМДА попросила уряд, щоб до літа парламентом був прийнятий підтриманий Кабміном законопроект по внесенню змін до чинного законодавства, "які дадуть нам право виставляти земділянки на аукціон, а ми дуже цього хочемо, тому що, з нашої точки зору, це дозволить отримати певний капітал, який можна направити на розвиток і дати прозорий спосіб залучення активу".