ua en ru

КМДА має намір реорганізувати ряд лікувальних закладів у лікарні інтенсивної терапії

Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір реорганізувати ряд лікувальних закладів у лікарні інтенсивної терапії для забезпечення надання професійної медичної допомоги в найкоротші терміни.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір реорганізувати ряд лікувальних закладів у лікарні інтенсивної терапії для забезпечення надання професійної медичної допомоги в найкоротші терміни. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Медичне співтовариство і громадськість Києва підтримали ініціативу створення лікарень інтенсивного лікування. Відповідний проект з реорганізації ряду київських клінічних лікарень у лікарні інтенсивної терапії виніс на громадське обговорення департамент охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, згідно зі статистичними даними, щорічно стаціонарне лікування в столиці проходять близько 550 тис. хворих, понад 60% з яких госпіталізуються в екстреному порядку.

"За експертними оцінками, врахували специфічні умови мегаполісу, сьогодні столиці потрібні 5 дорослих та 2 дитячі лікарні, які будуть забезпечувати надання медичної допомоги в умовах цілодобового невідкладного чергування. Створити їх пропонується шляхом перепрофілювання Київських клінічних лікарень №№ 1, 6, 8, 12, лікарні швидкої медичної допомоги м. Києва і дитячих лікарень №№ 1, 2", - розповів директор департаменту охорони здоров'я Михайло Риган.

Крім цього, він заявив, що реорганізація лікарень відчутно підвищить рівень медичного обслуговування.

"При створенні лікарень інтенсивної терапії ми зможемо впровадити принцип "не пацієнт до лікарів, а лікарі до пацієнта". У кожній такій клініці будуть працювати фахівці всіх медичних спеціальностей. Це дозволить швидко поставити діагноз і надати допомогу, не відправляючи пацієнта в спеціалізовані установи", - зазначив Риган.

Наголошується, що також прийнято рішення про створення робочої групи, до складу якої увійдуть медики, науковці, представники громадських організацій та пересічні кияни. Члени групи будуть розробляти поетапні механізми і алгоритми впровадження реорганізації лікарень.

Нагадаємо, за даними прес-служби КМДА, у Києві з 2015 р. з'явиться муніципальна компанія по медичній страховці городян.