ua en ru

КМДА має намір перенести туберкульозну лікарню за межі Києва

В кінці року за межі Києва планують перенести одну з інфекційних лікарень міста. Про це повідомив директор департаменту здоров'я Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Мохарєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"У місті Києві відпрацьована концепція про створення єдиного туберкульозного центру, враховуючи міжнародний досвід ... необхідно створити єдину лікарню на базі лікарні № 2, яка знаходиться в Гостомелі та перенести обидві інфекційні лікарні, які сьогодні працюють в Києві за територію міста Києва ... для цього вже зроблено перший крок - кілька років тому було відремонтовано відділення легеневого туберкульозу і в цьому році ми плануємо активно провести ремонт в корпусі хіміорезистентного туберкульозу і вже в кінці року після проведення ремонту перевести одну туберкульозну лікарню, яка знаходиться в Києві за територію міста, тобто на територію лікарні № 2 в Гостомель", - заявив Мохарєв.

Читайте також: У Києві до кінця 2014 р. будуть побудовані два перинатальних центру для породіль з серцевими патологіями, діабет і ВІЛ.