ua en ru

КМДА: Розпочався другий етап громадського обговорення проекту генплану Києва

Проведенням круглого столу "Врахування пропозицій киян у проекті генерального плану Києва" розпочато другий етап громадського обговорення проекту нового основного містобудівного документу столиці. Предметом дискусії стали аналіз пропозицій та зауважень, що надійшли від киян, їх врахування при доопрацюванні проекту, суперечливі питання та шляхи їхнього вирішення, повідомляє прес-служба КМДА.

"Під час обговорення надійшла майже 1 тисяча зауважень і пропозицій громадськості, тому голова КМДА Олександр Попов прийняв рішення продовжити його до червня, щоб врахувати ще більше думок киян", - сказав начальник комунальної організації "Інститут генерального плану м. Києва" Сергій Броневицький.

Робочою групою замовника - "Київголовархітектури" - розглянуто близько 700 пропозицій, з них 527 враховано в проекті генплану. Вони стосуються збереження рекреаційних територій, історичної забудови, розвитку виробничих територій, будівництва або реконструкції громадських об'єктів, благоустрою територій, створення дитячих і спортивних майданчиків, встановлення або демонтажу МАФів, поліпшення інфраструктури лівобережжя, розвитку інженерної інфраструктури, будівництва багатоповерхових паркінгів.

Найбільшого ж резонансу набули питання збереження ландшафтно-рекреаційних озеленених територій, яким присвячено понад 260 пропозицій. З них 70 уже враховано, 29 - відхилено, 68 - підготовлено для розгляду погоджувальною комісією, решта - розглядаються.

"Найголовніше побажання киян, яке ми не могли не врахувати, - це збільшити площу насаджень загального користування. Ми це збільшення запланували - з 5,1 тис. до 7,4 тис. гектарів або на 2,3 тис. гектарів більше, - повідомив Сергій Броневицький. - Для порівняння, у попередньому генплані до 2020 року, який передбачав збільшення площі столиці майже удвічі, чого так і не сталося, зелених територій планувалось всього 5,8 тис. гектарів".

У рамках другого етапу обговорення за дорученням голови КМДА Олександра Попова громадські слухання, починаючи з квітня, проводитимуться в кожному районі. Детальний план-графік цих заходів буде опубліковано згодом у комунальних друкованих ЗМІ, а також на сайтах КМДА, "Київголовархітектури" та "Інституту генерального плану м. Києва".

Нагадаємо, раніше Броневицький заявляв, що КМДА планує збільшити площу зелених зон столиці на 2,5 тис. га.