ua en ru

КМДА на сьогодні сформувала пакет інвестпроектів Києва на суму понад 15 млрд дол

Київська міська державна адміністрація (КМДА) на сьогодні сформувала пакет інвестиційних проектів Києва на суму понад 15 млрд дол. Про це заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко під час Міжнародного інвестиційного та інноваційного форуму у Києві. Загальна ж вартість проектів, включених до "Стратегії розвитку Києва до 2025 р.", складає 22 млрд. дол, передает прес-служба КМДА.

"Найближчим часом буде запущений сайт "Київського інвестиційного агентства", де буде представлений весь портфель інвестпроектів, максимум інформації про них - стадія реалізації, обсяг інвестицій. Завдяки цьому нам з одного боку стане простіше комунікувати з бізнесом, а з іншого - це дисциплінує наших чиновників, адже усі бюрократичні зволікання і зриви термінів з їхнього боку відразу будуть фіксуватися на сайті", - пояснив Крамаренко.

Чиновник наголосив, що розроблена "Стратегія розвитку Києва до 2025 р." включає в себе стратегічне бачення майбутнього столиці та план дій, який дозволить його перетворити в життя. Основа розвитку столиці - це реалізація дев'яти ініціатив, які призведуть до потужних змін в економіці та рівні комфорту життя.

"Сьогодні столиця України є ключовим центром економічної активності, фінансовим та інвестиційним центром та забезпечує близько 20% ВРП країни, генерує більше 30% державного бюджету у вигляді податків та отримує половину іноземних інвестицій у країну", - зауважив заступник голови КМДА.

Читайте також: КМДА планує отримати від уряду 400 млн грн на фінансування будівництва метро на Троєщину на першому етапі