ua en ru

КМДА в травні представить проект пішохідної зони на Подолі в Києві

Київська міська державна адміністрація (КМДА) в травні представить проект пішохідної зони на Подолі в Києві. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Павло Рябікін, передає прес-служба відомства.

"На початку травня ми плануємо організувати фестиваль міських проектів - хочемо почути побажання киян щодо того, як зробити місто кращим і комфортнішим. Під час цього фестивалю нами буде представлено проект створення пішохідної зони на Подолі. Мова йде про Контрактову площу, частину вулиці Сагайдачного і декількох прилеглих вулиць. Цей проект буде винесений на обговорення, ми будемо збирати пропозиції, а фінальний варіант плануємо представити вже в кінці травня - до Дня Києва", - розповів він.

Він додав, що реалізація цього проекту не тільки дозволить вирішити проблеми хаотичного паркування та МАФів, але й допоможе створити новий за форматом для Києва проект, коли цілий квартал буде повністю переведений на пішохідний режим.

Нагадаємо, за даними КМДА, необхідний обсяг коштів для збереження археологічних знахідок часів Київської Русі, знайдених на Поштовій площі в Києві, складе десятки мільйонів гривень.