ua en ru

КМДА: Київ допоможе Москві у проектуванні будівництва метро

Під час робочого візиту голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова до Москви, який відбувся на початку тижня, було прийнято низку важливих партнерських рішень, повідомляє прес-служба КМДА.

Керівництво двох міст домовилось про співпрацю у будівництві московського метро. В рамках реалізації попередніх домовленостей та з метою обговорення деталей співпраці, днями у Москві відбулась зустріч керівника "Дирекції будівництва метрополітену" КП "Київський метрополітен" Олександра Охотнікова та керівництва ВАТ "Московский метро строй", ТОВ "ТрансИнжСтрой" та Тунельної Асоціації Росії.
За словами О.Охотнікова, сьогодні Москва має достатньо будівельних і технологічних потужностей, але при цьому існує потреба в розробці проектно-кошторисної документації. Зважаючи на це, "Дирекція будівництва метрополітену" запропонувала допомогу у розробці проекту будівництва московського метро. Для обговорення цього питання фахівці проектного інституту "Укрметротунельпроект" уже найближчими днями відвідають Москву.
Разом з тим, Київ планує переймати досвід Москви у будівництві транспортних підземних тунелів. Зокрема вже зараз у російській столиці ведеться будівництво унікального тунелю. Особливість його полягає в тому, що зведення об'єкту відбувається в районі досить щільної житлової забудови і ведеться під діючими тунелями метро. При цьому існуюча інфраструктура в зоні будівництва - автомагістраль, підземний пішохідний перехід, лінії метро, інженерні мережі - продовжують функціонувати у звичайному режимі. Крім того, будівництво проходить в умовах досить "складних" ґрунтів, а, як відомо, таку ж проблему має і Київ. Ще один цікавий проект, котрий вже реалізований у Москві (на масиві Сєрєбряний Бор) - тунелі, діаметром 14,2 м, в яких у 2 яруси одночасно рухаються автомобілі і потяги метро.