ua en ru

КМДА: Через труднощі з реєстрацією землі бюджет Києва втратив 1 млрд грн

Загальні втрати бюджету м. Києва через труднощі з реєстрацією земельних ділянок та права власності на майно становлять 1 млрд грн. Про це заявив директор департаменту земельних ресурсів КМДА Юрій Кулаковський на засіданні колегії КМДА, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, як заявив на засіданні колегії КМДА заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, за інформацією Міндоходів, майже 1400 суб'єктів господарювання в Києві не погодилася на оформлення документів на земельну ділянку, що завдало втрат міському бюджету на 300 млн грн. Ще 600 суб'єктів господарювання відмовилося переглянути договори оренди, через що бюджет недоотримав 260 млн грн.

"Надскладною є ситуація з оформленням права власності на земельні ділянки та об'єкти нерухомості . З лютого 2013 р. до Держреєстра та Головним управлянням юстиції в Києві подано 157 заяв про державну реєстрацію права комунальної власності на земельні ділянки, однак станом на сьогодні понад 100 заяв залишаються незадоволеними, а права власності - незареєстрованими", - заявив він.

За його словами, лише за 1 півріччя 2013 р. бюджет міста недоотримав від сплати за землю близько 200 млн грн.