ua en ru

КМДА виключає можливість передачі скверу на Пейзажній алеї приватній компанії

Голова КМДА Олександр Попов переконаний, що київська влада зробить все, аби сквер на Пейзажній алеї розвивався і надалі залишався сквером. Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідаючи на питання, чи буде цю ділянку одразу після виборів мера Києва передано у власність будь-якої приватно кампанії, та чи буде їй надано статус скверу, Попов сказав: "Безумовно, так і треба зробити. Там де-факто і є сквер. Ми в такому напрямку і будемо рухатись. Я не знаю, хто може за міську раду чи за мене, як за голову КМДА коментувати і різні думки мати. Я даю вам слово, що не може у керівника КМДА бути іншої думки крім тієї, що ця зона повинна розвиватись як заповідник, як центр відпочинку, як центр реалізації ініціатив людей. Навіщо нам ламати те, що сьогодні підтримується всім Києвом. Я на це ніколи не піду".

Нагадаємо, раніше керівник інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин заявив, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України побоюється, що Київрада може передати сквер на Пейзажній алеї приватній компанії.