ua en ru

КМДА готує доручення щодо перевірки складських приміщень у Києві на предмет дотримання правил протипожежної безпеки

Складські приміщення у Києві перевірять на предмет виконання заходів протипожежної безпеки. Так доручення дав в. о. голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов сьогодні, 16 серпня, під час апаратної наради з оперативних питань із заступниками голови КМДА, начальниками головних управлінь і керівниками комунальних підприємств міста, повідомляє прес-служба КМДА.

Посилення контролю за дотриманням правил протипожежної безпеки викликане надзвичайною ситуацією - вчора, 15 серпня 2010 року, близько 18:00 загорілися складські приміщення у Святошинському районі міста Києва. Повністю загасити пожежу вдалося лише сьогодні о 05.40 ранку. За інформацією начальника Головного управління надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, подібної пожежі не було в столиці принаймні за останні 15 років. "Горіли склади з побутовою технікою, за адресою пр-т. Перемоги, 67. Ці приміщення, що раніше використовувалися як виробничі площі, належать верстатобудівному концерну "Веркон", але здані в оренду і використовувалися як складські приміщення, де зберігалася побутова техніка компаній "Ельдорадо" і "Фокстрот". Від техніки не залишилось практично нічого", - додав О.Попов.
Він пояснив, що наразі готується розпорядження КМДА, яке буде підписане найближчим часом, про перевірку усіх складських приміщень на території Києва. До цієї перевірки планується залучити представників Міністерства надзвичайних ситуації України, районних державних адміністрації міста Києва тощо.