ua en ru

КМДА: Фонд зарплати Києва буде збільшений на 200 млн грн

Фонд заробітної плати бюджетної сфери Києва буде збільшено не на 80 млн грн, а на 200 млн грн. Про це повідомив секретар Київради Олесь Довгий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо минулого четверга у нас до розгляду був запропонований проект, в якому пропонувалося додатково профінансувати 80 млн грн, то станом на сьогодні ми розглядаємо проект рішення, в якому ми вносимо до фонду заробітної плати додатково 200 млн грн", - зазначив О.Довгий.
За його словами, з цієї ж суми 186 млн 825 тис. грн буде направлено на відновлення фонду заробітної плати в 2011 р. працівникам охорони здоров'я, освіти, культури та соціального захисту на рівні фонду зарплати, який виплачували в 2010 р.
"Я думаю, що не всі знають, але сьогодні окремі категорії галузі освіти, охорони здоров'я та інших бюджетних сфер отримують на руки меншу зарплату, ніж та, яку вони отримували в 2010 році. Для того, щоб вирівняти фонд середньої зарплати, для того, щоб всі працівники бюджетної сфери отримали на руки ту ж зарплату, не меншу, ніж отримували в 2010-му, треба було знайти суму в 186 млн 825 тис. грн. Ми з цим завданням впоралися",- підкреслив О.Довгий.