ua en ru

Кетрін Ештон може відвідати Київ наступного тижня

Комісар ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон може відвідати України наступного тижня.

Комісар ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон може відвідати України наступного тижня. Про це в четвер у Брюсселі на прес-конференції повідомив представник Європейської комісії Олів'є Байлі.

За словами джерела EuObserver, Ештон має намір зустрітися як з Януковичем, так і з лідерами опозиції. «Планується обговорити ситуацію у світлі висновків міністрів закордонних справ у світлі наших зусиль, спрямованих на сприяння європейським шляхом розвитку України», - відзначило джерело.

За його словами, ніяких розмов з Президентом України про якісь додаткові фінансові субсидії з боку ЄС обговорюватися не буде. «Ніколи не було ніякого обговорення т.зв. нової пропозиції ЄС. Наша пропозиція приваблива сама по собі (Угода про Асоціацію і Зону вільної торгівлі) і ми готові допомогти українцям її реалізувати», - підкреслило джерело.

У свою чергу Президент України Віктор Янукович під час сьогоднішньої телефонної розмови з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу повідомив, що буде радий візиту Ештон в Київ.