ua en ru

Керрі заявив про прогрес у переговорах сирійської опозиції

Керрі заявив про прогрес у переговорах сирійської опозиції Фото: Джон Керрі

Новий раунд переговорів щодо Сирії може відбутися 18 грудня

Держсекретар США Джон Керрі заявив у четвер, 10 грудня, що представники різних груп сирійської опозиції домоглися певного прогресу на переговорах, що відбулися в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія), повідомляє Reuters.

"Зустріч у Саудівській Аравії здається дуже конструктивною на даному етапі... але я думаю, що всі рухаються в напрямку, який має як можна швидше привести до політичного процесу. Нам вдалося досягти прогресу, але деякі складні питання ще належить вирішити ", - сказав Керрі в кулуарах кліматичного саміту в Парижі.

За словами Керрі, новий раунд переговорів щодо врегулювання сирійського конфлікту, який може відбутися 18 грудня в Нью-Йорку, "поки не зафіксовано" та сторони очікують результатів зустрічі в столиці Саудівської Аравії.

Один з представників опозиційних сил Сирії розповів Reuters, що учасники конференції в Ер-Ріяді домовилися створити спеціальний орган, що включає в себе членів політичних і військових угрупувань, який займеться підготовкою мирних переговорів з урядом президента Башара Асада.

Представник Національної коаліції опозиційних і революційних сил (НКОРС) Монзер Акбик повідомив, що група буде складатися з 25 осіб. Серед учасників - шість членів коаліції, які перебувають за межами Сирії, шість представників бунтівних угруповань, п'ять представників базується в Дамаску опозиційної групи і вісім незалежних опозиціонерів.

"Вони будуть відповідальні за прийняття рішень, що стосуються політичного врегулювання", - сказав Акбик.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і президент Росії Володимир Путин учора, 9 грудня, в ході телефонної розмови обговорили ситуацію в Сирії.