ua en ru

Керрі пригрозив Росії міжнародними санкціями за дії РФ у Криму

Державний секретар США Джон Керрі у вкрай різких виразах засудив дії Росії в Криму, пригрозивши російським властям міжнародними санкціями

Державний секретар США Джон Керрі (на фото) у вкрай різких виразах засудив дії Росії в Криму, пригрозивши російським властям міжнародними санкціями аж до заморожування рахунків і торгової блокади.

"Просто неймовірно, що в XXI столітті можна вести себе так, ніби на дворі XIX століття, - вторгатися в іншу країну під абсолютно надуманим приводом", - заявив Керрі в ефірі американського телеканалу CBS.

Те, що зараз відбувається в Криму, - "нечуваний акт агресії" з боку Росії, вважає Керрі. За його словами, США та інші західні держави готові суворо покарати Росію за вторгнення в Україну, у тому числі, за допомогою політичних і економічних санкцій - таких як заборона на видачу віз російським чиновникам, блокування їх зарубіжних рахунків і торгова ізоляція Росії.

Разом з тим держсекретар США вказав, що в Росії ще є можливість "зробити правильний вибір" і зняти міжнародну напруженість навколо її дій в Україні.