ua en ru

Керрі підтвердив , що обговорював з Лавровим питання федералізації України

Держсекретар США Джон Керрі підтвердив, що обговорював з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим питання федералізації України.

Держсекретар США Джон Керрі підтвердив, що обговорював з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим питання федералізації України. Про це Керрі 30 березня заявив журналістам за підсумками зустрічі з Лавровим, передає прес -служба Державного департаменту США.

"Щодо питання про федералізацію - ми обговорювали це. Я сказав і готовий повторити знову - ніхто, окрім самих українців, не вправі приймати будь-яких рішень. І ми не будемо цього робити без участі самої України", - заявив Керрі.

Він також підкреслив, що США і далі мають намір надавати економічну і політичну підтримку Україні.

"США, як і міжнародне співтовариство, підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України", - сказав Керрі.

Нагадаємо, 30 березня в Парижі відбулася зустріч держсекретаря США Джона Керрі та глави МЗС РФ Сергія Лаврова, на якій обговорювалися питання щодо врегулювання кризи в Україні. Раніше, 29 березня, відбулася телефонна розмова між Президентом США Бараком Обамою і Президентом Росії Володимиром Путіним, ініційований російською стороною.