ua en ru

Керрі: переговори з Іраном з ядерного питання прогресують

Керрі: переговори з Іраном з ядерного питання прогресують Фото: Державний секретар США Джон Керрі розповів про хід переговорів з Іраном

Наступна зустріч між держсекретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом відбудеться вже у п'ятницю

Прогрес, досягнутий під час переговорів між Державним секретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом з приводу Загального всеосяжного плану дій (JCPOA) буде закріплений вже в кінці цього тижня. Про це заявив Джон Керрі, передає Reuters.

"Ми домовилися – ми обоє працюємо над тим, щоб переконатися, що JCPOA, іранська ядерна угода – реалізується саме так, як і має, і що всі учасники цієї операції одержують вигоди, як і передбачав цей документ", - сказав Керрі.

За його словами, наступна зустріч відбудеться в п'ятницю.


"Після підписання угоди про зміни клімату ми зустрінемося знову, щоб закріпити те, про що говорили сьогодні", - сказав держсекретар США.

У свою чергу, Заріф сказав, що під час розмови вони з Керрі обговорили шляхи, як "переконатися, що ми намалюємо переваги, які отримає Іран від реалізації угоди."

Головний дипломат Ірану також додав, що він і Керрі у п'ятницю обговорять способи втілення їх ідей.

Нагадаємо, США можуть заблокувати продаж російських Су-30 Ірану.