ua en ru

У Кернеса проходить обшук, - джерела

У Кернеса проходить обшук, - джерела Фото: Геннадій Кернес

Слідчі дії проходять в готелі, де проживає мер Харкова

У Харкові в готелі "Національ" на проспекті Леніна, де фактично проживає харківській міський голова Геннадій Кернес, проходить обшук, передає місцеве видання kh.depo.ua з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах.

За даними джерел видання, слідчі дії проводяться співробітниками Головного слідчого управління МВС України. До обшуків також залучено спецпідрозділ "Сокіл".

Джерело припустило, що санкцію на проведення слідчих дій видавав один із судів Києва. Слідчі дії, найімовірніше, пов'язані зі справою за звинуваченням Кернеса в незаконному позбавленні волі, погрозі вбивством та побиття активістів місцевого Евромайдана, які в 2014 р. фіксували на відео автомобілі біля готелю "Національ", де проживає Кернес.

Інший співрозмовник не виключив, що слідчі дії пов'язані з розслідуванням у справах про багатомільйонні розкрадання на харківських комунальних підприємствах. Слідство у частини з цих справ веде МВС України.

Як передає видання, в холі готелю "Національ" знаходяться кілька військовослужбовців у камуфльованій формі, балаклавах і зі зброєю. Вхід в готель з середини охороняють міліціонери. Журналістів в середину не пускають.

Клієнти готелю повідомили, що на другому поверсі знаходиться більше десятка людей зі зброєю та у камуфльованій формі.

Нагадаємо, засідання суду над Кернесом перенесено на 3 липня.