ua en ru

Кернес заявив, що не оформляв інвалідність

Кернес заявив, що не оформляв інвалідність Фото: Генадій Кернес

Мер Харкова закрив лікарняний

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, який отримав травми в результаті замаху 28 квітня минулого року, заявляє, що юридично не оформляв статус інваліда першої групи. Про це він сказав, коментуючи заяви глави МВС Арсена Авакова та народного депутата України Антона Геращенка щодо судового процесу у справі Кернеса, передає радіо "Свобода".

"Я не оформляв групу, я закрив лікарняний. Навіть зараз, коли я їду до лікарів, то це оформляю як відпустку за свій рахунок, тому бюджетних коштів я ніяких не витрачаю. Ніяку інвалідність я не оформляв, я хочу ходити і я буду ходити", - підкреслив Кернес.

Також міський голова розповів, що найближчим часом йому доведеться пройти поглиблену діагностику всіх органів, які відповідають за опорно-руховий апарат. Таке тестування може тривати протягом місяця. Мер Харкова каже, що коли визначиться з часом для проведення медичного обстеження, буде подавати відповідне клопотання в Київський районний суд Полтави.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що мер Харкова Геннадій Кернес саботує правосуддя і повинен бути арештований судом.