ua en ru

Кернес прибув до суду, у залі озброєна охорона

Кернес прибув до суду, у залі озброєна охорона Фото: Геннадій Кернес

Повідомляється, що потерпілі до суду ще не прибули.

Мер Харкова Геннадій Кернес прибув до суду в Полтаві, який розглядає справу про його причетність до викрадення і знущаннями над активістами Майдану. У залі суду перебуває озброєна охорона, передає "Радіо Свобода".

Як повідомляється, Кернес прибув до суду в 10:00. При цьому охорона спостерігається не тільки всередині, але і у дворі будівлі.

Зазначається, що засідання мало розпочатися о 10:30. Потерпілі до суду ще не прибули.

Варто відзначити, Геннадій Кернес 18 травня був евакуйований з зали Київського райсуду у Полтаві через наявність зброї у людей, що протестували під будівлею суду.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат Антон Геращенко, прибувши на засідання суду, Кернес не зміг потрапити в зал засідань. "На підступах до будівлі суду його зустрічала невелика маніфестація з 50-60 протестувальників, які спробували закидати Кернеса яйцями", - розповів Геращенко.

Причому, за його словами, ця акція могла бути організована групою підтримки самого Кернеса з метою штучно створити загрозу його участі в судовому засіданні.

"Його адвокати вже заявили журналістам, присутнім у суді, що нібито у них є оперативна інформація про те, що у когось з протестувальників могла бути зброя", - зазначив Геращенко.

Після того Київський районний суд Полтави переніс засідання по справі мера Харкова Геннадія Кернеса на 28 травня. Суддя зазначив, що судове засідання охоронятиме спецпідрозділ "Грифон", а також представники полтавської та харківської міліції.