ua en ru

"Кернел" звинуватили у спробі "пограбувати" фермерів на поверненні ПДВ

"Кернел" звинуватили у спробі "пограбувати" фермерів на поверненні ПДВ Фото: акція аграріїв (УНН)

На думку аграріїв, в Раді лобіюють інтереси великих олігархічних компаній

Люди вийшли на траси по всій Україні, щоб висловити свій протест проти "узаконеного розкрадання" їх грошей на користь великих переробних агрохолдингів. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив заступник голови громадської організації "Всеукраїнський аграрний рада" Михайло Соколов, передають ЗМІ.

"Люди самі прийняли рішення виходити і блокувати дороги. Причина дуже проста, вони вкрай обурені тим, що Верховна Рада відверто лобіює інтереси великих олігархічних компаній і відбирає гроші у простих сільгоспвиробників. Це узаконена крадіжка грошей у фермерів на користь великих компаній, у тому числі "Кернел", де серед засновників є депутати Верховної Ради. Ми вважаємо це кричущим проявом політичної корупції", - заявив Соколов.

Він зазначив, що поданий аграріями законопроект, який відновлює повернення ПДВ для дрібних і середніх експортерів олійних культур, Верховна Рада проігнорувала.

"Ми обурені тим, що наш законопроект за цей час навіть не був розглянутий. Ми добиваємося, щоб ВР розглянула законопроект, який ставить аграріїв в рівні умови з усіма іншими українськими підприємствами, не кращі, а просто в рівні", — підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні в дев'яти областях України аграрії перекрили траси. У такий спосіб вони намагаються донести до влади свій протест проти змін до Податкового кодексу України в частині скасування для дрібних і середніх фермерів повернення ПДВ при експорті олійних культур.