ua en ru

Kernel Holding продає свої цукрові заводи

Один з найбільших агрохолдингів України Kernel бізнесмена Андрія Веревського розчарувався в цукровому бізнесі. На зустрічі з інвесторами Веревський заявив, що вирішив продати цукрові заводи, що дісталися Kernel при покупці компанії "Укррос". Хоча зараз агрохолдинг - четвертий за величиною виробник цукру в країні, він не має в своєму розпорядженні власної сировини. Тому дорого продати актив не вдасться, упевнені експерти. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Про те, що Kernel Holding шукає покупців на свої цукрові заводи, голова ради директорів компанії Андрій Веревський повідомив на зустрічі з інвесторами, яка відбулася в середу, повідомили відразу декілька учасників зустрічі. "Пана Веревського запитали про долю цукрового бізнесу, і він заявив, що компанія вирішила продати ці активи", - сказав співбесідник видання. Мова йде про цукрові заводи, що входили в компанію "Укррос", придбану Kernel рік тому, стверджує інший учасник зустрічі. За словами джерел, коментувати це рішення Андрій Веревський не став.

У прес-службі Kernel від коментарів відмовилися. Проте один з представників компанії, ознайомлений з планами Kernel, підтвердив цю інформацію.

Kernel - крупний гравець на цукровому ринку, є четвертим по обсягах випуску виробником цукру в Україні з часткою 7%. Цукровий бізнес компанії - це Чортківський (Тернопільська область), Пальмірський (Черкаська область) і Оржицький (Полтавська область) цукрові заводи, а також підприємство "Цукрове" в Харківській області. Їх загальна потужність переробки - 22 тис. т буряка на добу. Ці активи Kernel отримав завдяки покупці компанії "Цукровий союз "Укррос"" в 2011 році. Окрім них, в операцію входили землі "Укрроса", в результаті покупки площі Kernel збільшилися в два рази - до 200 тис. га.

Читайте також: Агрохолдинг Kernel домовився з європейськими банками про залучення кредиту на 210 млн дол