ua en ru

Керченський міський суд засудив лжемінера залізничного вокзала до 2,5 років позбавлення волі

Керченський міський суд засудив лжемінера залізничного вокзала м. Керчі до двох з половиною років позбавлення волі, повідомляє прес-служба СБУ.

Нагадаємо, у жовтні 2012 р. до чергової частини керченської міліції та на телефон "101" надійшов анонімний дзвінок із повідомленням про замінування вокзалу. Невідомий повідомив, що у приміщенні вокзалу закладено бомбу, яка повинна вибухнути через три хвилини. З будівлі та навколишньої території негайно були евакуйовані пасажири та персонал, відправлення нічних потягів затрималося на півгодини. На місце можливого вибуху прибули спеціальні служби та представники силових відомств. Три години знадобилося фахівцям, аби остаточно упевнитися: бомби у будівлі немає, отже дзвінок - неправдивий.

Співробітники СБУ встановили та затримали зловмисника. Ним виявився ніде не працюючий 19-річний мешканець с. Горностаївка Ленінського району АР Крим.

Дії молодика були кваліфіковані за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об`єктів власності) Кримінального кодексу України.

"Незважаючи на визнання підсудним провини, Керченський міський суд врахував ступінь суспільної небезпеки злочину, збитки, що були завдані діями зловмисника, а також обставини, що обтяжують провину, - скоєння злочину у стані алкогольного сп`яніння, - та засудив його до двох з половиною років позбавлення волі. Окрім цього, "жартівник" змушений відшкодувати збитки Придніпровської залізниці та Державному пожежно-рятувальному загону - понад 3 тис. грн", - йдеться в повідомленні СБУ.

Вирок набув чинності.

Читайте також: Суд Києва направив до психлікарні "мінера" трьох станцій метро та аеропорту "Бориспіль"