ua en ru

Кенійські військові оголосили імена терористів, причетних до нападу на торговий центр

Офіційний представник Збройних сил Кенії назвав імена чотирьох осіб, причетних до чотириденної облозі торгового центру "Уестгейт", в результаті якої загинули понад 60 осіб, передає Associated Press.

Майор Еммануель Киркир підтвердив, що скоїли напад на торговий центр Абу Баара аль-Судані, Омар Набхан, Хаттаб аль-Кене та Умаір.

Про осіб цих людей мало що відомо. Метт Брайден, екс-глава Групи ООН зі спостереження за ситуацією в Сомалі, повідомив, що Х.аль-Кене та Умаір є відомими членами "аль-Хіджра", кенійської екстремістського угруповання, пов'язаної з "Аш-Шабаб". Він додав, що Набхан може бути родичем убитого в 2009 р. Салеха Алі Салеха Набхана, який був найбільш розшукуваним членом "Аль-Кайєди" в даному регіоні.

Нагадаємо, ісламські бойовики 21 вересня 2013 р. захопили торговий центр "Уестгейт" в престижному районі Найробі. Нападники закидали будівлю гранатами і відкрили вогонь по немусульман, попередньо наказавши мусульманам покинути приміщення. В результаті захоплення торгового комплексу загинули не менше 67 осіб, включаючи громадян Великобританії, Франції, Китаю, Нідерландів, а також шістьох співробітників кенійських сил безпеки. До ранку 25 вересня операція по знищенню терористів і звільнення заручників була завершена. Частина будівлі обвалилася в результаті вибухів, зниклими безвісти вважаються 63 людини.