ua en ru

У Кенії переобрали президента країни

У Кенії переобрали президента країни Фото: в Кенії переобрали президента (flickr.com worldeconomicforum)

Переможцем на виборах став Ухуру Кеніата

В Кенії переобрали президента країни, ним став кандидат від влади Ухуру Кеніата. Про це повідомляє DW, посилаючись на дані центральної виборчої комісії (ЦВК).

"Виконавши вимоги закону, я оголошую Ухуру Кеніата новообораним президентом", - заявив голова ЦВК Вафула Чекубаті в п'ятницю, 11 серпня 2017 року.

Згідно з інформацією видання, одразу після оголошення результатів Кеніата звернувся до свого опонента із закликом до примирення після виборів.

Наголошується, що переобраний президентом повторно Кеніата переміг, отримавши 54,27% голосів виборців. Його головний опонент Раїль Одінга отримав 44,74% голосів.

Так, на вулицях міст Кенії продовжують перебувати поліцейські, готові до розгону протестів. Опозиція заявляє про фальсифікації виборів, однак зазначає, що подавати в суд немає сенсу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в столиці Кенії Найробі поліцейські застрелили двох протестувальників проти фальсифікації результатів виборів.

Протести в Найробі, а також у місті Кісуму почалися після того, як кандидат від опозиції Раїль Одінга заявив про фальсифікації результатів виборів, коли попередні результати показали впевнену перемогу кандидата від влади.