ua en ru

У Кенії відкрили консульство України

У Кенії відкрили консульство України Фото: Павло Клімкін на відкритті консульства України в Кенії (twitter.com/PavloKlimkin)

Почесне консульство України тепер знаходиться в місті Момбаса

В Кенії 23 травня в місті Момбаса відкрили почесне консульство України. Про це поінформував міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в Twitter.

"Момбаса сьогодні жовто-блакитна. Відкриваємо почесне консульство України в прекрасному місті на півдні Кенії і встановлюємо регіональне співробітництво", - заявив глава МЗС України.

Клімкін провів зустріч зі спікером Національної Асамблеї Кенії Джастіном Мутури, генеральним директором Відділення ООН в Найробі Залі-Будсервіс Зевде і виконавчим директором Програми ООН по населених пунктах (ООН-Хабітат) Маймун Шаріф.

Спікер Національної Асамблеї Кенії Джастін Мутурі запевнив главу українського МЗС в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України з боку Кенії, зокрема анексованого Криму.

У Кенії відкрили консульство УкраїниУ Кенії відкрили консульство України

Нагадаємо, до осені 2018 року Україна повинна укласти з Кенією угоди про співробітництво в ряді сфер, в тому числі в сфері торгівлі і авіасполучень.