ua en ru

Кемерон вимагає надати результати розслідування про стосунки міністра оборони країни і його друга

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вимагає надати йому попередні підсумки розслідування про характер стосунків між міністром оборони Лайамом Фоксом і його близьким другом і колишнім сусідом по квартирі Адамом Уеррітті, передає Reuters.
Кемерон вирішив особисто втрутитися в ситуацію, після того, як в пресі почали з'являтися повідомлення про те, що стосунки міністра і його друга ставлять під загрозу національну безпеку. При цьому прем'єр міністр не висунув ніяких звинувачення Фоксу і виразив повну упевненість у вірності міністра своєму боргу, повідомив прес-секретар Кемерона. Сам Фокс називає підозри преси "безпідставними".
Стосунки міністра оборони і його друга знаходяться під пильною увагою преси після офіційного візиту Фокса на Шрі-Ланку, куди він прибув разом з Уеррітті, який сам себе називає радником міністра, хоч і не перебуває на жодній міністерській посаді. Підозри преси також викликав той факт, що самопроголошений "радник" відвідав будівлю міністерства оборони 14 разів за минулих 16 місяців.
"Ситуація стає все більш похмурою, і Фоксу доведеться відповісти на головних питання - чи мав його друг доступ до секретних документів Міністерства оборони", - заявив прес-секретар Міністерства оборони Джим Мерфі.
В п'ятницю 7 жовтня 2011 р. сам Фокс розпорядився, щоб його міністерство провело розслідування цих фактів, а наступного дня Кемерон, що вирішив не чекати закінчення двох тижнів, відпущених на проведення розслідування, поставив вимогою надати попередні результати, щоб бути повністю упевненим в безпеці країни.