ua en ru

У Кельні здійснені напади на вихідців з Азії

У Кельні здійснені напади на вихідців з Азії Фото: у Кельні здійснені напади на вихідців з Азії

Причини нападів з'ясовує слідство

Як мінімум два напади на вихідців з Азії відбулися в неділю, 10 січня, в Кельні. За інформацією поліції, група з двадцяти осіб атакувала шістьох пакистанців, передає DW.

В результаті зіткнення два іноземця з травмами доставлені в лікарню.

Як повідомляє dpa, пізніше п'ять осіб напали на 39-річного громадянина Сирії, який отримав легкі поранення. Поки невідомо, чи є зв'язок між двома цими нападами.

За інформацією кельнської газети Express, група рокерів, футбольних хуліганів та вишибал домовився в соціальній мережі Facebook влаштувати в центрі Кельна "полювання на людей". Як заявив представник поліції, слідство з'ясовує, чи були ці злочини дійсно скоєні на ґрунті ксенофобії.

DW зазначаєть, що німецькі ЗМІ повідомили про свіжі випадки сексуальних домагань з боку мігрантів в Лейпцигу та Гамбурзі, а також про напад сирійського і афганського біженців на 49-річного французького бізнесмена єврейського походження на станції поромної переправи в Путтгардені (Шлезвіг-Гольштейн). Нападники спочатку ображали жертву, потім збили його з ніг і викрали гаманець і мобільний телефон. Обидва були затримані в поїзді, коли прямували в центр тимчасового розміщення біженців у Ноймюнстере.

Зазначимо, близько 90 жінок звернулися в правоохоронні органи із заявами про сексуальні домаганнях, які у новорічну ніч відбулися на площі перед головним залізничним вокзалом Кельна і прилеглих вулицях. В місті був скликаний кризовий штаб по з'ясуванню всіх обставин події.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель скасувала свою поїздку на Всесвітній економічний форум у Давосі у зв'язку із загостренням внутрішньої напруженості в країні, викликаної ситуацією з біженцями.