ua en ru

Кожної доби до МВС надходить близько 100 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Кожної доби до органів внутрішніх справ надходить в середньому близько 100 повідомлень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

У цілодобовому режимі в Міністерстві та обласних управліннях працюють оперативні штаби. Вони збирають та аналізують інформацію про правопорушення, пов'язані з підготовкою і проведенням виборів.

Читайте також: Від початку виборчої кампанії отримано більше 1 тис. повідомлень про порушення законодавства, - МВС

Для того, щоб кожен громадянин міг ознайомитися зі станом правопорядку під час виборчого процесу на сайті МВС з першого жовтня розміщено "Інтерактивну мапу зареєстрованих правопорушень". На ній відображаються повідомлення про кількість правопорушень під час передвиборчого процесу. Інформація оновлюється кожної доби.

Інформація розподіляється по категоріях та регіонах. Існує два види правопорушень: "З ознаками адміністративних правопорушень" та "З ознаками злочину". Вони різняться кольорами.

Крім того мапа містить інформацію про територіальні виборчі комісії - адресу, номер комісії. Як тільки у комісії з'являться номери телефонів, вони відразу будуть відображені на мапі. Ознайомитися з мапою можна на сайті МВС.

Так, наприклад, станом на 3 жовтня на мапі розміщено інформацію про 1 тис. 652 зареєстрованих правопорушення.

Читайте також: З початку виборчої кампанії порушено 40 кримінальних справ, - МВС

Крім того, Міністерство внутрішніх справ відслідковує повідомлення про порушення під час виборів народних депутатів, які висвітлюються на веб-сайтах громадських організацій. У порівнянні з подібними інтерактивними мапами громадських активістів, МВС реєструє щоденно приблизно на 40-50% більше таких повідомлень та відпрацьовує їх відповідно до законодавства України.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.