ua en ru

Кожна родина заплатила за рік 720 грн банківської комісії при оплаті комуналки, - "Наш край"

Кожна родина заплатила за рік 720 грн банківської комісії при оплаті комуналки, - "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак

Антимонопольний комітет повинен оштрафувати комерційні банки, які неправомірно стягували додаткову комісію при оплаті за комуналку, і змусити їх повернути зайво сплачені гроші людям. Відповідне звернення було направлено в Антимонопольний комітет України, заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

Також у партії вимагають від НКРЕКП вивчити тарифи всіх без винятку постачальників комунальних послуг і виключити з їх структури банківську комісію.

Як зазначає Мазурчак, за результатами звіту Антимонопольного комітету були виявлені кричущі факти подвійної сплати українцями банківської комісії при оплаті комунальних послуг.

"Ряд комерційних банків неправомірно стягували з людей банківську комісію при оплаті за комунальні послуги, яка вже була закладена у тариф. З цим не можна миритися. Люди платять останні гроші за дуже дорогу комуналку, і в цей же час банки намагаються нажитися на людях. Ми вимагаємо від НКРЕКП детально вивчити тарифи постачальників комунальних послуг і виключити з їх структури банківську комісію. У той же час, підприємства, які стягували з людей зайві гроші, не повинні залишитися безкарними. Вони повинні бути оштрафовані АМКУ, а безпідставно нарахована комісія повинна бути повернена людям", – підкреслив Мазурчак.

Він також зазначив, що при середній платі за комунальні послуги під час опалювального сезону в 1300 гривень, кожна українська сім'я платила зайві 40-60 грн в місяць, за рік ця сума становить 480-720 грн.

Як відомо, нещодавно АМКУ опублікував звіт, в якому йдеться про те, що люди платять подвійну банківську комісію при оплаті комунальних послуг готівкою.